top of page
  • Writer's pictureSiiri Turunen

Kuka on Siiri Turunen ja mitä hän oikein haluaa?

Olen 23-vuotias turkulainen opiskelija ja taitoluisteluvalmentaja. Nyt ensimmäistä kertaa ehdolla eduskuntaan.


Opiskelen kolmatta vuotta sosiaalitieteitä Turun yliopistossa ja valmistun tulevana keväänä valtiotieteiden kandidaatiksi. Opintojen ohessa työskentelen taitoluisteluvalmentajana niin urheiluseurassa kuin yrittäjänä. Rakkaan lajin parissa olen viettänyt elämästäni suurimman osan ensin itse urheillen ja nyt jo yli 10 vuotta valmentaen.


En ole paljasjalkainen turkulainen, eikä minusta sellaista saa. Turkulaistuneeksi Turuseksi minua voi tituleerata, kun lähes kolme vuotta olen Varsinais-Suomen Turussa asunut. Olen kotoisin Vantaalta, jossa vanhempani edelleen asuvat. Pikkuveljeni taas asuu toisella puolella Suomea, kun jääkiekkoura häntä kuljettaa ympäriinsä.


Olen aktiivinen liikkuja ja vapaa-aikani kuluu pitkälti liikunnan parissa joko itse harrastaen tai penkkiurheillen. Kävelen, tanssin, uin, treenaan kuntosalilla, luistelen, hiihdän ja seuraan kaikkea mahdollista urheilua niin televisiosta kuin silloin tällöin paikan päällä.


Toimin aktiivisesti mukana opiskelijapolitiikan järjestö- ja vaikuttamistoiminnassa. Olen tällä hetkellä Turun yliopiston ylioppilaskunnan puheenjohtajana ja viime vuonna istuin kyseisen organisaation hallituksessa. Näiden tehtävien lisäksi aine- ja tiedekuntajärjestötoiminta sekä oppilaskuntatyöskentely ovat hyvin tuttua kauraa. Olen märskyläinen eli Mäkelänrinteen lukion kasvatti ja ylpeä sellainen.


Puoluepolitiikassa olen hypännyt pää edellä syvään päähän. Puheenjohdan tällä hetkellä Kokoomusnuorten paikallis- ja aluejärjestöä Turussa sekä toimin Varsinais-Suomen Kokoomuksen varapuheenjohtajana. Kokemusta löytyy lukuisista puolueen sisäisistä luottamustehtävistä, joista voit lukea lisää täältä.


Olen arvoliberaali talousoikeistolainen nuori. Olen huolissani valtion talouden velkaantumisesta, kannatan vapaata markkinataloutta ja puolustan yksilönvapautta. Arvokysymyksissä olen edistymismielinen vapauden vaalija. En usko rajoittamisen olevan ratkaisu, vaan voitto lähtee vapaudesta.


Minua kuvaillaan usein sanavalmiiksi, rohkeaksi ja sisukkaaksi tekijäksi. Olen päämäärätietoinen tyyppi, joka tarttuu innolla haasteisiin ja sitoutuu tekemiseen. Tulen hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa ja pidän huolta heikommista. Rakastan myös esiintymistä ja nautin paineen alla työskentelystä.


Minulle tärkeitä arvoja ovat mahdollisuuksien tasa-arvo, sivistys ja vapaus. Haluan eduskunnassa toimia näiden arvojen edistäjänä. Ennen kaikkea haluan rakentaa kestävää yhteiskuntaa, jossa päätöksiä tehdään vastuullisesti tulevaisuuteen katsoen.


Nyt on oikea aika äänestää Siiri eduskuntaan (195)!


50 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page