top of page
  • Writer's pictureSiiri Turunen

Nummen alueen lasten ja nuorten lähiliikuntapaikkoja ei voida noin vain hävittää

Turun Sanomat (9.2.) uutisoi Turun ylioppilaskylän itäosaan rakennettavasta uudesta Kylänkulma-opiskelijarakennuksesta. Opiskelijarakennuksen lisäksi Kylänkulman asemakaavaesitys pitää sisällään muinaismuistoalueen, pysäköintialueen, päiväkodin ja Elinanpuiston. On todella hienoa, että ylioppilaskylään saadaan uusia opiskelija-asuntoja jatkuvasti kasvavan tarpeen myötä. Huoli kohdistuu kuitenkin uuden asemakaavaesityksen myötä häviävään Halisten kenttään.


Nummen alueen molemmat ulkokentät, Kuuvuoren kenttä ja Halisten kenttä, ovat alueen nuorten aktiivisessa käytössä.


Erityisesti tämänhetkisen poikkeuksellisen tilanteen johdosta, jossa lasten ja nuorten liikkuminen on vähentynyt runsaasti ja harrastusten parista on tippunut pois merkittävä osa lapsia ja nuoria, on erityisen tärkeää säilyttää lasten ja nuorten lähiliikuntapaikkoja sekä huomioida heidän liikuntamahdollisuutensa. Halisten kenttä toimii alueen lapsille ja nuorille merkittävänä paikkana, jossa voi viettää aikaa yhdessä ystävien kanssa ja jossa pääsee liikkumaan turvallisesti lähellä kotia. Alueella asuu jonkin verran lapsia ja nuoria, joiden perheolosuhteet eivät ole parhaat mahdolliset ja heille kenttä on todella arvokas. Halisten kentälle tulee alueelta löytää uusi paikka ja sen uudelleensijoittaminen on nostettava keskusteluun. Nummen alue tarvitsee Kuuvuoren kentän lisäksi toisen kenttäalueen, jossa lapset ja nuoret voivat harrastaa liikuntaa.


Kuraattorinpolun päiväkodin uutta paikkaa on pohdittu ja se on nostettu keskusteluun, joten miksi Halisten kentälle ei ole tehty samoin. Mihin alueen nuoret aiotaan ohjata liikkumaan Halisten kentän hävitessä?

40 views0 comments

Comments


bottom of page