top of page
Luistimetmuokattu.jpg

Turku

2021

MITT

ÅBO

Läs mer om mina teman

KAMPANJTEMAN

mina

Vilka säker är viktiga för mig i Åbo? Vad vill jag utveckla och hurdana förändringar måste det göras?

 

Turunens framtida Åbo är Finlands ledande stad inom idrott och motion. Den är full av företag och kundinriktade samt lättillgängliga tjänster. Att röra sig i staden är enkelt och bekvämt med alla trafikmedel. Utbildningen är världens bästa och staden är känd som en stiderandevänlig plats som studerandena vill bli kvar och leva i.

Urheilu.jpg
bleiserimuokattu.jpg
DSC_0127.jpg

Mera idrott

Åbo är en av de främsta städerna inom motion och idrott i Finland. Vi måste göra vårt allt för att staden ska vara det även i fortsättningen. Vi bör erbjuda varje Åbobo allt från bebis till farfar och välmåendemotionär till toppidrottare högklassiga, tillgängliga och trygga idrottsförhållanden.
 

  • Vi bör förverkliga förnyelsen av  idrottsplatsnätverket på ett förståndigt sätt och som helhet till fördel för alla idrottsgrenar.

  • Vi bör intensifiera samarbetet med föreningarna.

Studeranden permanent till Åbo 

Vi bör bygga en livskraftig och lockande stad med arbetsplatser dit tusentals utexaminerade studeranden från Åbos högskolor vill lämna och bo efter att de utexaminerats. Vi bör göra det smärtfritt och smidigt att röra sig i staden med alla färdmedel och dessutom bör vi möjliggöra en snabb tågförbindelse till huvudstadsregionen. 

  • Vi bör säkerställa högklassiga, mångsidiga och användarvänliga tjänster till alla befolkningsgrupper. 

  • Vi bör främja projektet om en timmes tåg.

Möjligheternas stad

Vi bör främja företagens verksamhetsförutsättningar, erbjuda Åboborna en smidig vardag full av möjligheter, minska på onödig byrokrati och vi bör se till att kommunalskatten hålls på en rimlig nivå.

  • Vi bör inte höja kommunalskatten.

  • Vi bör förenkla byggandets tillståndssystem.

  • Vi bör fungera på ett företagsfrämjande sätt.

bottom of page