top of page
DSC_5582.jpg

Siiri

TURUNEN

Kuka olen ja mitä tapahtumarikkaaseen elämääni on mahtunut 24 kuluneen vuoden aikana? 

Jo lapsuudesta asti olen ollut menevä, liikunnallinen, sosiaalinen ja päämäärätietoinen persoona.

1999-2006

Lapsuus

Synnyin Vantaalla vuonna 1999. Lapsuuteni vietin Tikkurilan kulmilla perheeni kanssa, johon kuuluivat ihanat vanhempani ja kaksi vuotta minua nuorempi veljeni Roope. Päiväkotina toimi ilmaisupäiväkoti Illuusia, jossa viihdyin mainiosti usean vuoden ajan.

Vauvaukuva.jpeg

2006-2015

Peruskoulu

Koulunkäynnin aloitin Hiekkaharjun ala-asteella, josta tieni vei kuitenkin jo kolmannella luokalla Simonkallion ala-asteen musikkiluokalle. Nautin musiikkiluokalla olosta ja kävin Pelotolan koulun yläasteella niin ikään musiikkiluokkaa. Musiikkiluokkien aikana soitin viulua ja lauloin kuorossa.

2011 - 

Työni valmentajana

Luistelukouluun päädyin apuohjaajaksi 12-vuotiaana, kun silloinen oma valmentajani pyysi minua avuksi pienille luistelijoille. Innostuin apuohjaajan tehtävistä välittömästi ja seuraavana vuonna sain oman vastuuryhmän luistelukoulusta. Taitoluisteluvalmentajaksi kouluttauduin vuonna 2016, jonka jälkeen olen työskennellyt eri-ikäisten ja tasoisten harraastajien kanssa aina huippu-urheilijoihin asti. 

2003-2015

Luistlelu

Luisteluharrastuksen aloitin Tikkurilan Taitoluisteluklubissa vuonna 2003. Kilpailu-urani yksinluistelijana kesti aina vuodesta 2007 vuoteen 2015 asti. Urani loppuvaihetta varjostivat useat loukkaantumiset, joiden myötä jouduin myös aktiiviurasta luopumaan. Urheilu-uralta jäi kuitenkin lukuisia oppeja mukaan elämään. Kilpaura opetti sietämään painetta ja epäonnistumisia sekä onnistumisen hetkistä oppi nauttimaan. Kurinalaisuus, tavoitteellisuus ja ahkeruus ovat myös peräisin urheilu-uraltani.

Luistelukuva.jpeg

2007-2015

Liikunta ja urheilu

Luistelun ohella matkalle tuli mukaan harrastuksina myös jalkapallo ja golf. Tikkurilan Palloseuran riveissä pelasin viiden vuoden ajan jalkapalloa. Golfin Green Cardin sain käteeni 6-vuotiaana ja sen jälkeen harrastelumielessä on tullut pelailtua useat kesät.

Perheessämme niin harrastettiin kuin seurattiin ahkerasti ja monipuolisesti liikuntaa ja urheilua. Tutuiksi tulivat monet lajit laskettelusta sulkapalloon ja hiihtoon. 

2015-2019

Lukio

IMG_7142.jpg

Toisen asteen opinahjokseni valikoitui Mäkelänrinteen urheilulukio Helsingissä, jossa vietin yhteensä neljä vuotta tehden yhteensä lähes 130 lukiokurssia. Lukioaika oli kaikinpuolin ikimuistoista. Ylioppilaslakin painoin päähäni keväällä 2019 haikein mielin, mutta samalla sylillinen täynnä mahtavia muistoja ja ympärilläni ihania ihmisiä.

2012-

Opiskelijakuntatoiminta

0F86A54F-4080-4C10-A0D7-12650FE3E4F8.JPG

Opiskelijakuntatoiminnasta innostuin jo yläasteella. Koko yläasteen ajan olin mukana koulumme opiskelijakunnan hallituksessa, jossa sain toimia 9. luokalla puheenjohtajana. Lukioon siirtyessäni minulle oli täysin selvää, että haluan jatkaa opiskelijakunnan hallituksessa, mikäli se suinkin on mahdollista. Sain kunnian toimia opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtajana ja johtokunnan opiskeljaedustajana kahden vuoden ajan. Pääsin vaikuttamaan opiskelijoiden hyvinvointiin opiskelijahuoltotyöryhmässä ja osallistuin hyvin aktiivisesti kaupungin järjestämiin nuorille suunnattuihin vaikutusfoorumeihin. 

Koulutuspolitiikka on vienyt mennessään ja yliopistoon päästyäni olen jatkanut opiskelijakuntatoimintaa oman ainejärjestöni ja tiedekuntamme kattoainejärjestön hallituksissa.

Välivuosi

2019-2020

Valkolakin saatuani suunnitelmani seuraavalle vuodelle olivat selvät; haluan panostaa täysillä työhöni taitoluisteluvalmentajana. Vuosi päätoimisena valmentajana piti sisällään lukuisia opetuksia, onnistumisen iloja ja toisaalta myös monia haastavia tilanteita, joista tuli selvitä. Vuoden aikana päämäärätietoisuuteni vahvistui, sain valtavasti kokemuksia erilaisten ihmisten kanssa työskentelystä ja opin toimimaan johtajana. Kehityin niin valmentajana kuin ihmisenä sellaiseksi, joka nykyisin olen ja haluan olla.

_X2A4017.JPG

2020-

Turun Yliopsto

Syksyllä 2020 muutin Turkuun ja aloitin opintoni Turun yliopiston yhteiskuntatieteellisessä tiedekunnassa pääaineena sosiaalitieteet. Valtiotieteiden kandidaatin tutkintoni valmistuu keväällä 2023. 

2020-

Politiikka, Kokoomus

Kokoomusnuoriin liityin syksyllä 2020. En pelkää tarttua haasteisiin ja hyppään usein heti pää edellä syvään päähän. Näin tapahtui myös Kokoomusnuorissa. Muutamassa vuodessa on vyölle kertynyt useita vaaleja ja luottamustehtäviä. Luottamustehtävistäni Kokoomusnuorissa ja politiikan parissa voit lukea lisää ansioluettelostani.

DSC_0015.jpg
DSC_4474.jpg

2021-

Työt valmennuksen parissa

Paluu valmennustöihin puolen vuoden tauon jälkeen tapahtui keväällä 2021 Turussa. Valmennustyö vei mennessään opintojen ohella tuoden muun muassa luottamustehtäviä Suomen Valmentajissa. Oman toiminimen perustaminen ja valmentaminen yrittäjänä astuivat myös kuvioihin tuoden uusia tuulia. 

Valkkukuva Siiri_edited.jpg

Siiristä

SANOTTUA

SIIRISTÄ SANOTTUA

”Siiri on päättäväinen ja ajamistaan asioista innostunut nainen, joka ei pelkää tarttua haasteisiin. Siiri tuntee urheilu- ja liikuntamaailman ja hänellä on vahva halu edistää liikunnan asiaa. Tarvitsemme Siirin kaltaisia nuoria, ahkeria ja eteenpäin katsovia päättäjiä, jotka kykenevät tekemään punnittuja päätöksiä.”

—  Saara-Sofia Sirén, kansanedustaja

bottom of page