DSC_5582.jpg

Siiri

TURUNEN 

Kuka olen ja mitä tapahtumarikkaaseen elämääni on mahtunut 22 kuluneen vuoden aikana? 

Jo lapsuudesta asti olen ollut menevä, liikunnallinen, sosiaalinen ja päämäärätietoinen persoona.

 1999-2006 

Lapsuus 

Synnyin Vantaalla vuonna 1999. Lapsuuteni vietin Tikkurilan kulmilla perheeni kanssa, johon kuuluivat ihanat vanhempani ja kaksi vuotta minua nuorempi veljeni Roope. Päiväkotina toimi ilmaisupäiväkoti Illuusia, jossa viihdyin mainiosti usean vuoden ajan.

Vauvaukuva.jpeg

 2006-2015 

Peruskoulu 

Koulunkäynnin aloitin Hiekkaharjun ala-asteella, josta tieni vei kuitenkin jo kolmannella luokalla Simonkallion ala-asteen musikkiluokalle. Nautin musiikkiluokalla olosta ja kävin Pelotolan koulun yläasteella niin ikään musiikkiluokkaa. Musiikkiluokkien aikana soitin viulua ja lauloin kuorossa.

 2011 -  

Työni valmentajana 

Luistelukouluun päädyin apuohjaajaksi 12-vuotiaana, kun silloinen oma valmentajani pyysi minua avuksi pienille luistelijoille. Innostuin apuohjaajan tehtävistä välittömästi ja seuraavana vuonna sain oman vastuuryhmän luistelukoulusta. Taitoluisteluvalmentajaksi kouluttauduin vuonna 2016, jonka jälkeen olen työskennellyt eri-ikäisten ja tasoisten harraastajien kanssa aina huippu-urheilijoihin asti. 

 2003-2015 

Luistlelu 

Luisteluharrastuksen aloitin Tikkurilan Taitoluisteluklubissa vuonna 2003. Kilpailu-urani yksinluistelijana kesti aina vuodesta 2007 vuoteen 2015 asti. Urani loppuvaihetta varjostivat useat loukkaantumiset, joiden myötä jouduin myös aktiiviurasta luopumaan. Urheilu-uralta jäi kuitenkin lukuisia oppeja mukaan elämään. Kilpaura opetti sietämään painetta ja epäonnistumisia sekä onnistumisen hetkistä oppi nauttimaan. Kurinalaisuus, tavoitteellisuus ja ahkeruus ovat myös peräisin urheilu-uraltani.

Luistelukuva.jpeg

 2007-2015 

Liikunta ja urheilu
 

Luistelun ohella matkalle tuli mukaan harrastuksina myös jalkapallo ja golf. Tikkurilan Palloseuran riveissä pelasin viiden vuoden ajan jalkapalloa. Golfin Green Cardin sain käteeni 6-vuotiaana ja sen jälkeen harrastelumielessä on tullut pelailtua useat kesät.

Perheessämme niin harrastettiin kuin seurattiin ahkerasti ja monipuolisesti liikuntaa ja urheilua. Tutuiksi tulivat monet lajit laskettelusta sulkapalloon ja hiihtoon. 

 2015-2019 

Lukio 

IMG_7142.jpg

Toisen asteen opinahjokseni valikoitui Mäkelänrinteen urheilulukio Helsingissä, jossa vietin yhteensä neljä vuotta tehden yhteensä lähes 130 lukiokurssia. Lukioaika oli kaikinpuolin ikimuistoista. Ylioppilaslakin painoin päähäni keväällä 2019 haikein mielin, mutta samalla sylillinen täynnä mahtavia muistoja ja ympärilläni ihania ihmisiä.

 2012- 

Opiskelijakuntatoiminta 

0F86A54F-4080-4C10-A0D7-12650FE3E4F8.JPG

Opiskelijakuntatoiminnasta innostuin jo yläasteella. Koko yläasteen ajan olin mukana koulumme opiskelijakunnan hallituksessa, jossa sain toimia 9. luokalla puheenjohtajana. Lukioon siirtyessäni minulle oli täysin selvää, että haluan jatkaa opiskelijakunnan hallituksessa, mikäli se suinkin on mahdollista. Sain kunnian toimia opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtajana ja johtokunnan opiskeljaedustajana kahden vuoden ajan. Pääsin vaikuttamaan opiskelijoiden hyvinvointiin opiskelijahuoltotyöryhmässä ja osallistuin hyvin aktiivisesti kaupungin järjestämiin nuorille suunnattuihin vaikutusfoorumeihin. 

Koulutuspolitiikka on vienyt mennessään ja yliopistoon päästyäni olen jatkanut opiskelijakuntatoimintaa oman ainejärjestöni ja tiedekuntamme kattoainejärjestön hallituksissa.

Välivuosi 

 2019-2020 

Valkolakin saatuani suunnitelmani seuraavalle vuodelle olivat selvät; haluan panostaa täysillä työhöni taitoluisteluvalmentajana. Vuosi päätoimisena valmentajana piti sisällään lukuisia opetuksia, onnistumisen iloja ja toisaalta myös monia haastavia tilanteita, joista tuli selvitä. Vuoden aikana päämäärätietoisuuteni vahvistui, sain valtavasti kokemuksia erilaisten ihmisten kanssa työskentelystä ja opin toimimaan johtajana. Kehityin niin valmentajana kuin ihmisenä sellaiseksi, joka nykyisin olen ja haluan olla.

_X2A4017.JPG

 2020- 

Turun Yliopsto 

Syksyllä 2020 muutin Turkuun ja aloitin opintoni Turun yliopiston yhteiskuntatieteellisessä tiedekunnassa pääaineena sosiaalitieteet. Lähdin heti uudella innolla mukaan ainejärjestöjen ja speksin toimintaan.

 2020- 

Politiikka, Kokoomus 

Kokoomusnuoriin liityin syksyllä 2020. En pelkää tarttua haasteisiin ja hyppään usein heti pää edellä syvään päähän. Näin tapahtui myös Kokoomusnuorissa ja vuonna 2021 minulla on kolme hyvin erilaista luottamustehtävää.

Luottamustehtävistäni voit lukea lisää ansioluettelostani.

DSC_0015.jpg
DSC_4474.jpg

Siiristä

SANOTTUA 

SIIRISTÄ SANOTTUA

”Siiri on päättäväinen ja ajamistaan asioista innostunut nainen, joka ei pelkää tarttua haasteisiin. Siiri tuntee urheilu- ja liikuntamaailman ja hänellä on vahva halu edistää liikunnan asiaa Turussa. Tarvitsemme Siirin kaltaisia nuoria, ahkeria ja eteenpäin katsovia kuntapäättäjiä, jotka kykenevät tekemään punnittuja päätöksiä.”

—  Saara-Sofia Sirén, kansanedustaja