top of page
  • Writer's pictureSiiri Turunen

Liikettä vai lääkettä ja lisäkustannuksia?

Liikkumattomuus on noussut viime aikoina julkiseen keskusteluun, ja hyvä niin. Vaikka liikuntapolitiikan kysymykset ovat näkyneet julkisessa keskustelussa, poliittista keskustelua aiheesta käydään aivan liian vähän. Ei riitä, että Urheilugaalan yhteydessä puolueiden puheenjohtajat keskustelevat tunnin ajan liikuntapolitiikasta. Keskustelun täytyy käydä kiivaana eduskunnassa ja ministeriöiden pöydissä.


UKK-instituutin mukaan liikkumattomuus aiheuttaa vuosittain yli 3 miljardin euron kustannukset Suomelle. Kyseessä on valtava summa rahaa, jota meillä ei tässä julkisen talouden tilanteessa ole varaa hukattavaksi. Liikuntapolitiikka tulee ottaa laajaan poliittiseen keskusteluun välittömästi ja toimiin liikkumattomuuden vähentämiseksi on ryhdyttävä nyt.


Toimissa on huomioitava läpileikkaavasti kaikki väestöryhmät lapsista ja nuorista vanhuksiin unohtamatta työikäisiä ja opiskelijoita. Mahdollistetaan aktiivinen harrastaminen kaikille suomalaisille, lisätään liikuntaneuvonnan palveluita ja liikuntakasvatusta, vahvistetaan arkiliikkumista muun muassa rakentamalla liikkumiseen kannustavia ympäristöjä, tuodaan taukoliikuntaa istumisen keskelle ja turvataan liikunnan rahoitus.


Liikkumiseen panostaminen ei ole huomisen asia, se tulee aloittaa jo tänään!


Siiri Turunen

taitoluisteluvalmentaja, eduskuntavaaliehdokas (kok)Teksti on julkaistu Salon Seudun Sanomissa 31.1.2023

15 views0 comments

Comments


bottom of page