top of page
  • Writer's pictureSiiri Turunen

Turun ulkoliikuntapaikat kuntoon

Updated: Mar 19, 2021

Korona-aikana ulkoilusta ja ulkoliikunnasta on tullut hittipuuhaa. Tekojääradat pursuavat luistelusta innostuneita ihmisiä ja ulkoilureiteillä on ajoittain jopa ruuhkaa. Poikkeusajan ulkona liikkuminen on osoittanut, että Turussa on kiinnitettävä jatkossa yhä enemmän huomiota ulkoliikuntapaikkoihin; luistelukenttiä tarvitaan lisää ja hiihtotilanteeseen on saatava parannusta.


Luonnonjääkenttien jäädytystyöt ovat tällä hetkellä käynnissä ja kuluvalla viikolla saattaa jopa hyvällä tuurilla päästä luonnonjäille, mikäli ilma pysyy tarpeeksi kylmänä. Suomen leutojen talvien ja vaihtelevien sääolosuhteiden myötä luonnonjääkentillä luistelu on kuitenkin talvesta toiseen hyvin epävakaata. Pakkasta ei ole riittävästi, jotta luonnonjääkenttiä pystyttäisiin jäädyttämään ja luistelukausi luonnonjääkentillä jää usein vain murto-osaksi talvikuukausien ajasta. Turussa on tällä hetkellä kaksi tekojäärataa, Parkin kenttä ja Kupittaan luistelumato. Tekojääradoille on tilausta ja niitä tarvitaan lisää. Tilannetta parantaisi, jos esimerkiksi Aurajoen molemmin puolin muutama nykyinen luonnonjääkenttä rakennettaisiin tekojääradaksi.


Turkulaisten luistelun harrastajien tilanne on kuitenkin astetta parempi kuin hiihtäjien; toistaiseksi Turussa ei tämän talven aikana ole päässyt vielä lainkaan hiihtämään. Nunnavuoren lenkki on mahdollisesti hiihtokunnossa loppuviikosta. Vaikka tilanne on parempi kuin edellisinä talvina, ei siinä silti ole kehumista. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla on tänäkin talvena hiihdetty jo useiden viikkojen ajan, vaikka sääolosuhteet ovat hyvin samanlaiset kuin Turussa. Keinolumilatuihin on Turussa satsattava enemmän. Se onnistuu keinolumen tuotannon lisäämisellä ja lumitykkien keskittämisellä tietyille alueille. Tarvitaan muutoksia toimintatapoihin, jotta hiihtokansalle saadaan latuja ja mahdollisuus harrastamiseen.

34 views0 comments

Comments


bottom of page